student snspa

Luni, 24 Februarie 2014 00:00

Student SNSPA

Formați într-un mediu competitiv, care le oferă o bază pentru pregătirea profesională, studenții constituie centrul activității universitare și un important vector de imagine al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

SNSPA este o universitate în care procesul de predare este orientat spre studenţi și spre rezultatele învăţării. SNSPA încurajează și sprijină formarea și dezvoltarea unor competenţe specifice în vederea facilitării accesului studenţilor pe piaţa muncii, dialogul permanent cu studenţii, implicarea studenţilor în proiectele, activităţile administrative și în soluţionarea problemelor comunităţii academice, premierea studenţilor merituoși, activităţile culturale organizate pentru studenţi.

5600
Număr total studenți

3002 Studenți

STUDII universitare de LICENŢĂ (ZI, ID)

2316 Studenți

STUDII universitare de MASTERAT (ZI, ID)

282 Studenți

STUDII universitare de DOCTORAT

Activități și evenimente pentru studenţi

SNSPA Internship Fair
SNSPA Internship  Fair  (SIF)  este  o  iniţiativă  a  Centrului  de  Consiliere  şi  Orientare Profesională (CeCOP) având ca scop facilitarea accesului studenţilor SNSPA la internshipuri specifice specializării lor, ceea ce se traduce prin practicarea fundamentelor teoretice furnizate de universitate, dar și dezvoltarea unor competențe conexe necesare în cariera viitoare și pe piața muncii. SIF este un proiect dedicat tuturor studenţilor SNSPA, dar şi celor din cadrul altor universităţi şi reuneşte organizaţii, companii şi agenţii  care  îşi  prezintă  oferta  de  internshipuri  studenţilor  interesaţi  de  noi  oportunităţi  în construirea carierei în Administraţie Publică, Comunicare, Publicitate, Management, Marketing, Relaţii Publice sau Ştiinţe Politice.  În  acelaşi  timp se desfăşoară workshopuri şi sesiuni de discuţii ce au  ca scop  informarea şi facilitarea pregătirii  studenţilor pentru construirea unei cariere pe viitor.

Astfel, studenţii au oportunitatea de a  aplica pentru poziţiile de internship de care sunt interesaţi,  de a interacţiona în mod direct cu angajatorii, asociaţiile şi ONG-urile, au posibilitatea de a participa la programe de dezvoltare: training-uri, workshop-uri şi avantajul de a primi consiliere şi orientare în carieră.

Cinepolis
Cinepolis este un club de vizionare de filme politice urmate de dezbateri. Este o formă de învățare alternativă și informală. În fiecare vineri, studenţii SNSPA pot viziona filme de excepţie, care abordează teme sociale, de interes pentru pregătirea tinerilor. Fiecare proiecție de film este urmată de o dezbatere, publicul fiind invitat să intre în dialog cu invitaţi speciali.

OnCOMMUNICATION
OnCommunication reprezintă o serie de întâlniri inspiraţionale care își propune să-i aducă faţă în faţă pe actualii profesioniști ai industriei de comunicare și pe viitorii practicieni din comunicare. Printre invitaţi s-au numărat Adrian Boţan, VP Creative Excellence CEE, McCann Worldgroup, Bogdan Naumovici, director de creaţie în cadrul 23 Communication Ideas, parte a grupului Leo Burnett și Aneta Bogdan, Managing Partner Brandient.

BizMasters
BizMasters reprezintă o platformă de evenimente (conferinţe profesionale şi workshop-uri) susţinute de experţi din mediul de afaceri şi organizate de studenţii Facultăţii de Management. Până în prezent, sub umbrela BizMasters au fost organizate opt manifestări de succes, pe teme diferite de afaceri, cu invitaţi antreprenori sau manageri din companii multinaţionale de top.

Let΄s Share!
Acţiunea caritabilă Let΄s Share!, organizată de Facultatea de Management,  lansează anual, în preajma sărbătorilor de iarnă, o campanie de colectare de cărți, haine, jucării şi dulciuri, precum și o campanie de realizare de produse hand-made. Toate obiectele adunate sunt vândute în luna decembrie iar fondurile obținute sunt donate copiilor orfani. La această acțiune pot contribui toți studenții și cadrele didactice din SNSPA.

The Great Business Challenge
The Great Business Challenge este un concurs naţional pe teme de afaceri, pe bază de brief real primit de la partenerii Facultăţii de Management. Concursul se adresează tinerilor înscrişi la o formă de învăţământ superior public sau privat (licenţă, master, doctorat), indiferent de specializarea urmată. Scopul principal al concursului este de a dezvolta aptitudinile tinerilor în domeniul financiar, managerial şi de comunicare, prin propunerea unei abordări practice și provocatoare. The Great Business Challenge cuprinde şi o componentă importantă de training. Participanţii au posibilitatea de a înţelege mecanismul funcţionării unei companii, etapele realizării unui plan de afaceri, importanța cercetării de piață și a comunicării afacerii către public.

Buzz Management
Revista Buzz Management este o revistă a studenţilor Facultăţii de Management care își propune să aducă informaţii actuale despre internship-uri și evenimente de interes din zona de business, sfaturi despre cum să ne comportăm la un interviu sau la serviciu, articole din publicaţii străine despre afaceri și tendințe din zona antreprenoriatului. Revista poate fi consultată exclusiv online, pe facultateademanagement.ro, secţiunea BuzzManagement.

Meetup
Sub umbrela Meetup se derulează o serie de conferinţe tematice specifice domeniului comunicării şi managementului de proiect, în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice. Evenimentele Meetup acoperă subiecte precum profesionalizarea meseriilor de comunicator şi de project manager sau trendurile principale în evoluţia relaţiilor publice. Detalii pe comunicare.ro.

Academica
Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice organizează, sub umbrela Academica, workshop-uri şi dezbateri pe teme de cercetare ştiinţifică pentru studenţi, începând cu luna decembrie 2012. În seria întâlnirilor Academica se regăsesc evenimente cu personalităţi marcante din cultură sau din mediul universitar. Detalii pe comunicare.ro.

Lansări de carte
Seria lansărilor de carte, organizate în holul rectoratului SNSPA, reprezintă un prilej pentru a expune rezultatele muncii de cercetare a cadrelor didactice din SNSPA și pentru a împărtăși cu membrii comunității academice și cu studenții noutăţi ale domeniilor noastre de studiu.